Sastamala Gregoriana - Wanhan Musiikin Päivät

Sastamalassa soi nyt gregorianan sävel. Niin on ollut jo 1000 vuotta. Kirkko antoi tai otti täällä pohjolan lähetysmaassa käyttöön nimen "Sastamala". Vanhimmat löydetyt nuotit ovat yhtä vanhoja. Ei siis ihme, että festivaalimme on löytänyt kansan sydämessä mielipaikkansa. Sastamalan kirkossa me pyhitymme kuin itsestään jalon musiikin maailmaan.

aika pysähtyi

La Morran konsertti-iltana vuonna 2015 aika pysähtyi. Kuvassa Corina Marti soittaa - ja kuulijat ovat siirtyneet kauas.

kiinalaiskuoro14Net.jpg

Lastenkonsertti 2015 oli jälleen Kirjankuskus Pukstaavilla. Ensin pihalla ja sitten sateen voimistuttua sisätiloissa. Tämä konsertti oli yhteistyötä Suomi-Kiinajärjestöjen kanssa.

Baccano lavalla 3

Tämä SG 20v- juhlavuosi oli käsittämättömän upeiden konserttien sarja. Kuvassa Baccano ja sen tähtenä Tuuli Lindeberg lavalla.

Mestarikurssilaisten kynttilät

Enseble Meridiana esiintyi tänä vuonna Sastamalan kirkossa. Dominique Tinguely, Han-na Lee, Sarah Humbhrys, Tore Eketorp ja Sabine Stoffer.

Sastamala Gregoriana 2016 teemana on "Virtauksia Vanhan ja Uuden Musiikin Risteyksessä"

Katso lisää SG VIRALLISET SIVUT

Mitä ovat Sastamala, Vammala ja Karkku

Sastamala oli 1200-luvulta alkaen silloisen kirkon laaja hallintoalue Kokemäenjoen pohjois-ja itäpuolella. Siitä irtaantuivat aikanaan hallinnon kehittyessä suurseurakunniksi kutsutut emäseurakunnat. Yhteensä yli kaksikymmentä aluetta.
Sastamalan keskus oli Karkun pitäjän vanha kirkko ja sen edeltäjät Karkussa. Karkku jakaantui aikanaan myös pitäjänä moneen osaan. Nykyään olemme palanneet vanhaan SASTAMALAAN: Vammala, Karkku, Kiikka, Keikyä, Mouhijärvi ja Suodenniemi ovat yhdessä, kaikki samassa kaupungissa, Sastamalassa.
Sastamala sijaitsee Tampereelta puolen tunnin pyrähdyksen päässä länteen. Tämän räpyttelyn voi tehdä junalla tai omalla moottoriajoneuvolla tai kohta varmaan myös veneellä.

Mitä on Sastamala Gregoriana

Sastamala Gregoriana on tapa lähestyä eurooppalaista vanhaa keskiajan musiikkia. Voit kuunnella sitä konserteissa. Voit opiskella sen esittämistä.

Sastamalan eli Karkun vanha Pyhälle Marialle omistettu kirkko on kaiken A ja O. Vain tämä kirkko on ansainnut Gregoriana-tapahtuman. Sen ainutlaatuinen pehmeä ja soiva akustiikka palkitsee tuon menneen ajan musiikin niin aidosti kuin vain on mahdollista.

Miten Karkkuun pääsee

Karkkuun pääsee parhaiten Tampere-Pori valtatieltä no 11 poikkeamalla Häijään liikenneympyrästä Vammalan suuntaan.
Turun suunnasta tultaessa kannattaa poiketa jo Äetsän kohdalla Vammalan taajaman ohi johtavaa ns Hämeenkyrön tietä. Siitä on hyvät viitat Sastamalan kirkolle ja Karkun keskukseen.