Karkkuharbourg.jpg

Tervetuloa Karkkuun

Vammalan Karkku on vireä kyläkeskus palveluineen. Olet tervetullut - yksin tai ryhmässä.

Hyvän paimenen majatalo

Hyvän Paimenen majatalo. Taukopaikka matkailijalle. Kesäinen perheparkki keskellä Karkun taajamaa. Posti, kauppa, pankki, kyläbaari, rautatieasema ja ihastuttava asemakahvila ovat ihan vieressä. Opas- ja ohjelmapalvelua saa Harsulta läpi vuoden.
Neitoperhonen Inachis io a la harsu viime kesältä

Opaspalvelut avaavat ovia koko Sastamalaan

Harsulta voitte tilata opaspalveluja eli ammattioppaan ympäri vuoden. Tarjolla on useita eri kieroajeluvaihtoehtoja ja niihin sisältyvät ravitsemus- ym. palvelut. Puhelimet ovat Maijulle 044-5134150 ja Upille 050-3216521 Upi ja Maiju ovat molemmat kuuluvat Sastamalan oppaisiin. Mainittakoon, että Sastamalassa on noin 25 aktiiviopasta. Heitä voi varata matkailusihteeri Outi Metsolta puh 050-3040485.

Harsu on jo historiallisesti matkailijoiden ja kaupankäynnin väylä

Maakauppiaat saivat luvan harrastaa kauppaa kaupunkien ulkopuolella vasta 1850-luvulla. Harsun Juho Jaakob Solenius taisi olla ensimmäinen, joka sai virallisen luvan kaupankäyntiä varten. Kauppatoiminnasta kertoo se, että pakarin ullakolta löytyi runsaasti kuitteja ja mainoksia. Niistä osa on Harsulla edelleen.
Pakaririvissä oli suolahuone jääkaappeineen, leipurinhuone ja kärryvaja, kivimankeli sekä tietenkin pakarin leivinuuni. Ne palvelivat myös talon kestikievaritoimintaa.
Viivähtäessäsi voit nauttia luonnon kauneudesta ja keskustella Tuisku-kissan ja vaikka lampaitten kanssa
Pakari sisältä

Kiertoajeluja ja kohdeopastuksia

Kiertoajeluista suosituimpia ovat Rautaveden kulttuurikierros ja Kaukolan-Tyrväänkylän lenkki.
Jokaisen naapurikunnan alueella on omat vetonaulansa. Sastamalan, Huittisten ja Punkalaitumen kuntien alueille suuntautuvat matkat voi suunnitella paikallisten oppaiden kanssa.
Hyvään kiertoajeluun kannattaa sisällyttää ryhmää kiinnostavia erityiskohteita. Niitä meillä on yllinkyllin: Pirunvuori, Pentin linnavuori, Rudolf Koivun lapsuudenmaisema, Kaarlo Sarkian lapsuudenmaisema, Yli-Kirran talonpoikaismuseo, Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti Jaatsi, lähes 20 seudun kirkkoa ja kirkkomaisemaa.

Koululaisryhmä sai diplomeja

Harsun arkeologiateema veti Salokunnan ja Stormin nelosluokkalaiset mukaansa. Katso aiheesta omaa sivua.
Pakarin leivintupa