Harsunseimisivunettipaa.jpg

Harsun jouluseimi

Harsun pihapiirissä on kaksi kookasta ulkoseimeä. Tänä jouluna - 2017 - ne ovat myös osa Karkun "joulukalenteri-ikkunoita. Seimille on vapaa pääsy.
Upi ja Maiju ovat seimimatkoiltaan keränneet seimiteemoja Italiasta, Saksasta, Kanadasta ja Suomesta. Harsun pääseimi on suurikokoinen napolilainen seimi. Sen jokainen veistos on erillinen, mutta kuitenkin samaa kokonaisuuteen suunniteltu. Tätä seimityyppiä on kaikkialla maailmassa. Hahmot voi tunnistaa aina juureltaan napolilaiseksi.
Osoite on Maakunnantie 17, Sastamala.

Upi ihastui jouluseimimaailman Roomassa

Uskontopedakoginen instituutti lähetti seimistä kiinnostuneita ja Helsingin jouluseimi-aktiiveja Roomaan opintomatkalle. Siellä syntyi pohja seimi-ideologian tutkimiselle uskonnolliselta, taiteelliselta ja kulttuurihistorialliselta pohjalta. KATSO lisää.
Seimitalli1p.jpg

Tämän napolilaisseimen tarina on kuin saduissa. Etsimme aluksi pääseimeä ja kuin ihmeen kautta löytyi seimi-aarre Säkylästä - autotallista. Se oli kulkeutunut Thaimaan kautta Suomeen! Harsun pakaririvin eläinsuoja sopi kooltaan erinomaisesti pääseimen paikaksi. Asetelma oli helppo tehdä: kaikki katsovat Jeesuslasta! Tämä kokonaisuus on jo kuvaus Loppiaisesta, koska itämaan tietäjät Kaspar Melkior ja Baltzashar ovat lahjoineen paikalla.

HarsunJeesuslapsi1pf.jpg

Jeesuslapsi on kaiken keskus. Jokaisen kokonaisuuteen kuuluvan hahmon silmät ovat luotuina vastasyntyneeseen Messiaaseen.

Napolin pikkuseimi Harsulla

Tämä hieno napolilainen seimi on peräisin Upin ensimmäiseltä seimimatkalta. Vasemmassa laidassa on Rooman eräästä katakombista löytyneen marmoriin veistetyn Hyvä Paimen-patsaan pienoismalli.

Harsun valoseimi 2010

Harsun valoseimi on tuotu Kanadasta. Sen käyttötarkoitus on olla näkyvissä kotipihalla kaikkien ohikulkevien huomion herättämiseksi ja ilon tunteen ylläpitäjäksi yöllä ja päivällä. Amerikassa tämä oli tuttu näky. Sarjaan kuuluu muitakin jouluhahmoja. Me halusimme Marian ja Jeesuslapsen sekä Josefin.

Harsun palloseimi löytyi Kanadasta

Harsun palloseimi on soiva huonekoriste. Se edustaa eurooppalaista joululelukulttuuria moninen versioineen. Tässä soi Jouluyö Juhlayö - tottakai. Mummollani oli tällainen soiva pallo - siinä oli sisällä kirkko - musiikkia en muista. Ravistettaessa näihin tulee leijuvia, kimaltelevia hiutaleita.