seimikatu2018_silhpaa.jpg

Jouluseimi

Jouluseimikulttuuri on asettunut Sastamalaan seimikatuna Vammalan Marttilankadulle. Marttilankadun yrittäjät ovat innostuneet toteuttamaan jälleen seimikadun - nyt (2023)seitsemännentoista kerran. Marttilankadun yrittäjät, Sastamalan kaupunki ja Sastamalan seurakunta pitävät hanketta hyvänä ja toimivana koko seutukunnan kannalta.

Harsulla Karkussa voi ihailla ympäri vuoden suurikokoista seimeä. Se on traditionaalinen Italiassa syntynyt seimityyppi, sijoitettu vanhaan pakaririvin eläinläävään.

Sastamalan seimikatu on jälleen ihailtavana - 2023 - osoite on Marttilankatu 1-43, 38200 SASTAMALA. Tule ja HÄMMÄSTELE 
kirkko kaiken keskellä

Seimikaupunki on tuttu ajatus monessa maassa. Taitaa olla jo Suomessakin!

Terve-Ihon_seimi_2020.jpg

Tänä vuonna 2020 saamme iloita seimikatumme uudesta ilmeestä. Tässä hyvä esimerkki.

V-P_B kirjaseimi

Funkkistalon ikkunassa on tämä V_P Bäckmanin "On kirjoitettu" - seimi.

Piparkakkukaupunki Sylvää

Sylvään koulun oppilaat tekivät meille mallin piparkakkukaupungista jouluna! Tässä siitä "seimet kirkoilla"-osasto

Harsun pääseimellä idän viisaat lahjoineen

Tämä Harsun pääseimi on Napolin seimikadullakin komeana esillä. Siinä parinsadan vuoden muuttumaton perinne on sekä tietäjien että muiden seimihahmojen muodoissa, väreissä, lahjoissa ja asennoissa.

Seimikulttuuria Italiassa, Saksassa, Kanadassa ja Suomessa

Tässä esimerkkejä seimikulttuurista Italiassa, Saksassa ja Kanadassa. Kotimaisen seimen historia on myös hieno, tässä muutama kuva suomalaisesta seimiperinteestä. Täällä on tehty monenlaisia seimiä. Ne ovat merkinneet monelle paljon. Lapset ovat luoneet omia teoksiaan ja niitä pidetään perheen omana joulujuttuna. On luotu yhteisöille seimiä. Kirkoissa on ollut jouluseimiaiheita lapsille ja aikuisille. Katso lisää Harsun vanhaa seimimateriaalia.
Harsun Valo-seimi 2017

Harsun valoseimi Karkun Palvialassa loistaa tänä vuonna päärakunnuksen seinustalla keskellä pihaa koko joulun. Osoite on Maakunnantie 17.

Harsun jouluprtti 2017, Maakunnantie 17

Harsun jouluportti ja isot seimet ovat koko ajan nähtävissä. Pääseimelle käännytään oikealle. Se on luhdissa.

Itämaan tietäjät tunnetaan hyvin Lähi-Idän kulttuureissa

Tarinaa on kristittyjen keskuudessa muunneltu runsaasti. Vanhoissa seinämaalauksissa tietäjien lukumäärä vaihtelee kahden ja kahdeksan välillä. Perinteinen lukumäärä kolme näyttää tulleen Raamatussa mainittujen erilaisten lahjojen lukumäärästä. Varsinkin katolisen kirkon piirissä heidän on yleisesti uskottu olleen kuninkaita, ja sen mukaisesti puhutaankin yleisesti kolmesta kuninkaasta. Tällä nimellä heidät yleisesti tunnetaan protestanttisissakin maissa, vaikka protestanttiset kirkot puhuvatkin mieluummin itämaan viisaista tietäjistä.

Tietäjien nimiä ei mainita Raamatussa. Syyriassa on kuitenkin jo vanhoista ajoista uskottu, että he olivat Larvandad, Hormisdad ja Gushnasaph. Länsimaissa vakiintui 700-luvulla käsitys, että heidän nimensä olisivat olleet Caspar, Melchior ja Balthasar.[9] Nimet vaihtelevat eri kulttuureissa: esimerkiksi Etiopiassa kuninkaiden uskotaan olleen Hor, Basanater ja Karsudan. Syyrialaiset nimet ovat alkuperältään ilmeisesti persialaisia toisin kuin länsimaiset, joilla ei ole mitään erityistä merkitystä.

Kolmen kuninkaan pyhäinjäännöslipas Kölnin tuomiokirkossa sisältää perimätiedon mukaan itämaan tietäjien luita. Ne löysi Pyhä Helena pyhiinvaellusmatkallaan Palestiinaan. Hän vei jäännökset Konstantinopolin Hagia Sofia -kirkkoon, josta ne siirrettiin Milanoon ennen joutumistaan Kölniin vuonna 1164.
KATSO LISÄÄ Wikipediasta