LohieniltarituaalipaaNet.jpg

Wanha-Harsun matkailupalvelut

Harsun isäntä ja emäntä toimivat molemmat auktorisoituina alueoppaina Kokemäenjokilaaksossa.
Ota yhteyttä Maiju Vuorenojaan puh. 044-5134150 mail: maijupipsa(atmiuku)gmail.com tai Upi Vuorenoja puh. 050-3216521 mail: upi.vuorenoja(atmiuku)gmail.com. Postiosoite on Asemantie 6, 38100 Sastamala ja Wanha-Harsun ajo-ohje: osoite on Maakunnantie 17, 38100 Sastamala. Kartalta katsottaessa sijainnin hahmottaa parhaiten hakemalla Karkun rautatieaseman. Wanha-Harsun on seuraava talo oikealla noustessa asemalta Asemantietä taajaman keskukseen.

Meillä on nyt vanha kunnon Sastamala

Kuntaliitosten myötä entiset Vammala, Tyrvää, Karkku, Suodenniemi, Mouhijärvi ja Äetsä (Kiikka ja Keikyä) ovat nyt kaikki yhtä uutta ja upeaa Sastamalaa. Katso "Sastamalan Seudulle"-sivut
Niin myös seurakunnat ovat yhdistyneet niin, että kunkin vanhan pitäjän seurakunnat ovat nyt omina kappeleinaan osa Sastamalan seurakuntaa. Katso! Karkun kappelin sivut ovat Karkkunetissä.

Rautaveden kulttuurikierros kaikilla mausteilla - ESIMERKKINÄ PUKSTAAVI!

Vammalan seudun vahva historia, hurmaava luonto ja kukkurapäin kohdevaihtoehtoja ovat luoneet alueen ykköstuotteeksi tämän helmekkään maratonin. Rautaveden kierros on vähimmillään noin 42 km.

Kierroksen varrelta löytyy useita pitoruokataloja, joilla on jo itsellään upeita kulttuurihistoriallisia taustoja.
Teemoiksi voidaan valita kirjallisuus, kirkot, luonto, sukuhistoriat, aateliset... vuosisatojen takaa tähän päivää. Kuinka vaan haluatte.
Pysähdyskohteiksi valitaan teemaan parhaiten sopivat kohteet. Ajatelkaapa Pirunvuorelta avautuvaa huikeaa järvimaisemaa kirkkoineen, tai Vehmaanniemen luontopolkua tai Pentin linnavuorta tai Mauri Kunnaksen satumaailmaa Herra Hakkaraisen talossa!

SASTAMALA ON SIIS NYT KIRJAPÄÄKAUPUNKI! Meillä on PUKSTAAVI. Saimme unelman suomalaisesta kirjan keskuksesta toteen. Katso PUKSTAAVIN omat sivut TÄSTÄ.

Sastamalassa - runojen ja taiteen maassa

Sastamala elää Akseli Gallén-Kallelan, Kaarlo Sarkian ja Rudolf Koivun lapsuuden ja nuoruuden kehtona - sinä maana, josta Akseli, Kaarlo ja Rudolf imivät sieluihinsa mielen, kuvat, kädet ja kielen. Siitä samasta maan mannasta ja hunajasta elävät edelleen sadat maamme eturivin tutkijat ja taiteilijat töineen ja tarinoineen.

Kirkkovaellus Sastamalassa ja Kokemäenjokivarressa

Kirkkovaellus Sastamalasta tai Sastamalaan toimii edelleen Wanha-Harsun kautta. "Hyvän Paimenen majatalo" ja Harsun pihapiiri ovat vaeltajien käytössä. Matkaan voi lähteä yksin tai yhdessä muiden kanssa tai yleisinä vaelluspäivinä. Matkan pituus, lähtö- ja vaelluksen määränpää voi vaihdella. Palveluja ja ohjeita saa Porin Reposaareen asti. Upi ja Maiju toimivat tarvittaessa oppaina.

Yhteislähtöihin ennakkoilmoittautuminen puh Maiju 044-5134150