SG_kuulijoita2017Net.jpg

Sastamala Gregoriana - Wanhan Musiikin Päivät

Sastamalassa soi nyt gregorianan sävel. Niin on ollut jo 1000 vuotta. Kirkko antoi tai otti täällä pohjolan lähetysmaassa käyttöön nimen "Sastamala". Vanhimmat löydetyt nuotit ovat yhtä vanhoja. Ei siis ihme, että festivaalimme on löytänyt kansan sydämessä mielipaikkansa. Sastamalan kirkossa me pyhitymme kuin itsestään jalon musiikin maailmaan.

TPO väräytti alkusoinnut

Vuoden 2018 konserttisarja alkoi Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa teemalla "Venetsia 1428".

Vuoden 2019 Sastamala Gregorianaa vietetään 19.7.-27.7. Sastamalassa Pyhän Marian kirkossa ja Pyhän Olavin kirkossa siis 19.7.-27.7. 2019

Vuoden 2019 Sastamala Gregorianaa vietetään 19.7.-27.7. Sastamalassa Pyhän Marian kirkossa ja Pyhän Olavin kirkossa siis 19.7.-27.7. 2019 teemana on "Rakkauden Pariisi"!

Sastamala Gregoriana 2018 on ollut huikean hieno!

Tähän tulee Upin ottamat kuvat eri konserteista ja esiintyjistä sekä muutamia dokumentoitavia yksityskohtia gregorianatoiminnasta Sastamalassa.
Le Miroir jatkoi

Le Miroir de Musique konsertoi johtajanaan Baptiste Romain (Mark Levon, Dina König, Baptiste Romain, Jessica Jans)

Teppo ja Tuuli fiilistelee

Teppo ja Tuuli ja Baccano fiilistelee huikean konserttinsa jälkeen

SG vauhdissa Laukossa 2017

Gregoriana aloitti riemulla festarinsa 2017 Laukossa.

Sastamalan Monteverdistit

Sastamalan Monteverdi-ilta 2017 oli mahtava! Yli 40 esiintyjää: Pormestarin sinkit ja pasuunat, Kamarikuoro Utopia, Sastamala Gregoriana Consort... tässä osa taiteilijoista konsertin jälkeen.

Mestarikurssilaisten kynttilät 2017

Mestarikurssin tunnelmat konsertin jälkeen 2017

Sastamala Gregoriana 2017 teemana oli "Satoja sävelmiä - tuhansia tarinoita"

Katso lisää SG VIRALLISET SIVUT

Mitä ovat Sastamala, Vammala ja Karkku

Sastamala oli 1200-luvulta alkaen silloisen kirkon laaja hallintoalue Kokemäenjoen pohjois-ja itäpuolella. Siitä irtaantuivat aikanaan hallinnon kehittyessä suurseurakunniksi kutsutut emäseurakunnat. Yhteensä yli kaksikymmentä aluetta.
Sastamalan keskus oli Karkun pitäjän vanha kirkko ja sen edeltäjät Karkussa. Karkku jakaantui aikanaan myös pitäjänä moneen osaan. Nykyään olemme palanneet vanhaan SASTAMALAAN: Vammala, Karkku, Kiikka, Keikyä, Mouhijärvi ja Suodenniemi ovat yhdessä, kaikki samassa kaupungissa, Sastamalassa.
Sastamala sijaitsee Tampereelta puolen tunnin pyrähdyksen päässä länteen. Tämän räpyttelyn voi tehdä junalla tai omalla moottoriajoneuvolla tai kohta varmaan myös veneellä.

Mitä on Sastamala Gregoriana

Sastamala Gregoriana on tapa lähestyä eurooppalaista vanhaa keskiajan musiikkia. Voit kuunnella sitä konserteissa. Voit opiskella sen esittämistä.

Sastamalan eli Karkun vanha Pyhälle Marialle omistettu kirkko on kaiken A ja O. Vain tämä kirkko on ansainnut Gregoriana-tapahtuman. Sen ainutlaatuinen pehmeä ja soiva akustiikka palkitsee tuon menneen ajan musiikin niin aidosti kuin vain on mahdollista.

Miten Karkkuun pääsee

Karkkuun pääsee parhaiten Tampere-Pori valtatieltä no 11 poikkeamalla Häijään liikenneympyrästä Vammalan suuntaan.
Turun suunnasta tultaessa kannattaa poiketa jo Äetsän kohdalla Vammalan taajaman ohi johtavaa ns Hämeenkyrön tietä. Siitä on hyvät viitat Sastamalan kirkolle ja Karkun keskukseen.
Ohjelmakojun loistoa

Säteilyä lipunmyyntikojussa SG 2017

Lumen luxusta taas Gregorianassa

Lumen Valon luxus-säteilyä Pyhän Marialla 2017

Lumen Valo a harjoituksissa

Lumen Valo harjoitus 2017

Lumen Valo a harjoituksissa

Palviainen tarkkana Lumen Valon harjoituksissa 2017

TPON loistoa 2017

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon loistoa 2017. Täällä on perinteisesti ollut yksi Sastamala Gregorianan konsertti joka festivalissa.

SPMn juhlasali on taas valmis

Tulkaa taas! Kaikki on valmiina!