kirkonmuuritkinlaulaapaa.jpg

Isäntä ja emäntä

Wanha-Harsun museokodin isäntänä ja emäntänä toimivat Urpo ja Maiju Vuorenoja.
Upi on kansakoulunopettaja, musiikinopettaja ja kanttori. Maiju on (2023) saanut kotiseutuneuvoksen arvon ja tittelin ansioistaan Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistyksen, Sastamalan kaupungin, Sastamalan Seurakunnan, Sastamalan Oppaiden, Sastamala Gregorianan ym. järjestötoiminnan hyväksi. Varsinaisen työuransa Maiju teki työuransa Rauman Areassa toimistopäällikkönä ja Karkun ev. kansanopiston kurssisihteerinä.
Molemmat olemme harrastaneet opasyhdistystoimintaa jo yli 40 vuotta.

ILPOCO ilpoco ILPOCO

Rakas veljeni Ilpo Vuorenoja on avannut oman palvelusivustonsa KATSO!
Ilpon kitara CD

Ilpo Vuorenoja on tehnyt ihastuttavan äänitteen. Siinä on klassista kitaramusiikkia ja suomalaisia kansanlauluja.
Mainos ja yhteystiedot löytyvät "Ajankohtaista"-sivulta.

Huippuhyvä kelloseppä on Jyväskylässä

Tätä voi kehua ja suositella! KATSO ja IHASTU
Upi ja Maiju juhlatamineissa Harsulla

Harsun Upi ja Maiju kuin ennenvanhaan.

Maijulla rooli myös seurakunnassa

Jos ei Karkun emerituskirkkoherra Arto Jaatinen olisi houkutellut Maijua aikanaan lähetystoimintaan ja yhteisvastuukerääjäksi, ei Maiju varmaan toimisi tänään niin ahkerasti vastuuhenkilönä seurakunnassa.
Maiju on toiminut myös Turun arkkihiippakunnan hiippakuntakokousedustajana 2004-2008.
Karkun seurakunnan muutos Sastamalan emäseurakunnan roolista pieneksi ja persoonalliseksi kappeliseurakunnaksi on oman paikallisseurakuntatyön pohjaa Maijulle tänään.
Harsun monet toimet sivuavat seurakunnallista toimintaa.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon rakentamista Maiju on tiedotusvastaavana seurannut tarkkaan, kaikkia vaiheita - niin ilon kuin huoltenkin hetkiä.
Krellin hymymummo- ja pappa vuonna 2016

Upi ja Maiju Kristelli-lehden kannessa 2016. Eläkeliitto valitsi meidät vuoden 2016 "Hymymummo ja hymypappa"-henkilöiksi. Kiitos kunniakkaasta tehtävästä. Katso lisää Krellin toiminnasta-valikko

Mattssons family

Rassen ja Marjaanan häät Turussa 2015

Musiikki on punnittua puhetta

Vuorovaikutus ihmisten kesken saisi olla niin kuin musiikkia. Tässä malli virsimaailmasta.

Kylät ja seutukunnan historia ovat Upin sydäntä lähellä

Kotiseuturakkaus on vienyt Upin Sastamalan seudun kulttuurin, luonnon ja historian pauloihin. Tällä hetkellä ajankohtaisia asioita ovat Kokemäenjoen kulttuuriopaskoulutus, jossa Upi ja Maiju ovat innolla mukana. Katso ylävalikosta "Kokemäenjoki"
Harsun oma kylä on Palviala. Mutta Karkun Rantakunnan asutustaajama muodostaa nauhamaisen kyläketjun, johon kuuluu ainakin Palviala (jossa on peruspalvelut ja rautatieasema), Huida, Nohkua, Aluskylä (jossa on koulu), Ketunkylä ja Mäkipää (joissa on aikuisoppilaitokset) ja Äijäri ja Koski (jossa on Karkun pääkirkko). Tähän pitää lisätä vielä Sastamalan kirkon ympärillä olevat Mäenkylä, Luonsi ja Heinoo.
Järven toisella puolen ovat Salokunnan kylät, joista suurimpina edelleen Karkunkylä, Kärppälä ja Kutala sekä Kiurala. Kaikki nämä ovat upeaa opiskeltavaa Vammalan seudun varhaisimmalta historialliselta ajalta alkaen.

Karkun nettisivut jakavat karkkutietoutta! KATSO!. Katso!

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon taide on IHME!

Vihdoinkin on tapahtunut se, mitä kirkkokansa on odottanut. Nyt vanha ja uusi kirkkotaide lyövät kättä käteen. Se vain loksahti kohdalleen. Ihmiset tottuivat jo siihen, ettei nykytaiteilija saa luoduksi toimivaa vuorokeskustelua kirkkorakennuksen, historiallisen kirkkotaideperinteen ja kirkkoa käyttävien uskovien ihmisten välille. Nyt se on tehty ja se toimii. Ei voi muuta kuin IHMEtellä.