Oranger2fixNetpaa.jpg

Rauman Lyseo 5a 1963

Muokkailen silloin tällöin tätä sivua, jota vanhat kaverini kaipaavat Rauman Lyseon ajoilta. Elimme yhdessä useita vuosia parasta nuoruuttamme. Meissä säilyi, kivusta ja särystä huolimatta, jokin "raumalaisuudesta" jakautuva geeni. Se vaikuttaa edelleen ryhmähenkisenä ja yksilöllisenä käyttäytymisenä toisiamme ja muitakin ihmisiä kohtaan. Kansatieteilijät sanovat sen juurten olevan Rauman fransiskaaniveljien opetuksissa. Olkoon sitten niin.

Poisnukkuneiden veljiemme muistelusivut ovat avattavissa tämän aukeaman alareunassa olevalla linkillä.

Nostalginen iltasoitto Raumalla 2013

Käsittämättömän voimakkaat tunteet myllersivät sisuksissamme, kun kuuntelimme Tepan soittoa Palokunnantalon tornista! Ennen oli tunteet jalot ja sydämissä paukkui palot. Meidän 5A -63 joukkomme seisoo tuolla Nordean parvekkeella.

Se on Teuvo Salmine ko soitta meill!

Tua Ganal peilin lailla sai ajattelemaan! Jouko Hovi sanoi sen näin:
- Kuvaan pysäytetty hetki sisältää roimasti hiljaista tietoa (äänekästäkin, kuten kokouksesta muistamme).
- Miehet meren rannalla - mahdollisuuksien murros, jota meri ulottuvuuksineen aina symboloi.
- Maailma on auki, mutta kotisatamakin vetää puoleensa.
- Tavataan kenties harvakseltaan, silti keskinäinen yhteys on säilynyt.
- Satamassa näyttää hiljaiselta, minkä voisi halutessaan linkittää elinkaaremme vaiheeseen.
- Joukossamme on sekä toimijoita että tarkkailijoita.

Osa 5a:n porukasta omassa luokassa 1963

Kalevalaista kansaa vuonna 1963 omassa luokassa välitunnilla. Tästä kuvasta tuli "klassikko" - se uusitaan jokaisessa kokontumisessamme!

Kunniakas Lyseomme täytti 120 vuotta ja 5A 1963 oli vahvasti mukana. Pidimme oman luokkakokoontumisemme samalla. Meillä on nyt 50 vuotta siitä kun elimme vuotta 1963!

Tässä vähän esimakua näyttelystä. KATSO!

5A 63- vietti laadukkaasti ja tyylillä 50v-luokkakokoontumistaan. TÄSSÄ on albumi katseltavana.
5AAT63 juhli jo 60-vuotista taivaltaan Raumalla lokakuussa 2023
Kalevalakuvamme uusinta 1998

Vuonna 1998 olimme vielä nuoria ja vitaalisia.

5A -63 kauppakadulla 08

Usko tai älä. mutta tässä sitä taas ollaan Kauppakadulla ja vuosi on 2008!

Kalevalakuvan uusinta 2003

Kalevala-asetelma vuodelta 2003. Vasemmalta Upi, Poke, Kössi, Hessu, Sipi, Lankine ja Hannu.

Muistoja on runsaasti. Lähetelkää minulle niistä joitain dokumentteja, niin saamme sivuille hohtoa.

Olemme kokoontuneet säännöllisesti viiden vuoden välein vuodesta 1973 Raumalle muistelemaan menneitä. Edellisellä kerralla - vuonna 2003 - oli rakastamamme luokanvalvoja Timarikin (nyk. Koskman) meitä ilahduttamassa.

Oheisissa kaverikuvissa vuodelta 1963, 1998 ja 2003 oleva iloinen porukka edelleen kasassa.
Kaikenkaikkiaan yli 20 viidennen A-luokan jermua pitää vielä yhteyttä. Se on kova luku! Mutta Timarihan sanoi, että juuri tässä porukassa oli sitä jotakin, joka erotti sen massasta.
kalevalakuvan uusinta 2008

Tunnelma sama - vain Kössi, Vennu ja Pena puuttuivat tällä kertaa! Kuva on otettu Vuojoella vuonna 2008.

Luokkakokoontuminen 2008

Risto Arponen lähetti kokouskutsun tälle villille viidennelle aalle. Kokoonnuimme 25.10.2008 pystökaffeille Rauman torille klo 12. Sitten astelimme juhlallisesti Tepan Julkkis-Galleriaan. Mukava yhdessäolon ilo tarttui jälleen meihin - osa jo pappavaihetta eläviin luokkakavereihin. TVO:n Olkiluodon voimalan INFO-rakennuksessa ihailimme Lasse Kempaksen menoa! Sitten yritimme Vuojoen kartanon päärakennukseen. Jouduimme kuitenkin akvaarioon, jonka ovella luki Orange!
Hieno luokkakokous päättyi yhteiseen ateriaan Kalliohovin Kauppaseura-kabinetissa. Katso siis näiden herrojen matkaa lauantaina 25.10.2008
Me olemme jo melkein monumentteja

Joku meistä tunkeutuu maan ytimeen, joku valtaa merten saaria, joku taas kääntää kynällä maailmoita! Kuva julkaistu KMJ Olkiluodon luvalla (Eurajoki TVOn rakentajia)

Kalevalakuvan uusinta

Mutta ei se nyt mitään, jos toiset ovat sairaina tai liian kaukana - muistot pitävät kaikki kasassa.

IN MEMORIAM - muistelosivustomme

Tässä on siirtymäkoodi muistelosivullemme. Se aukeaa kuitenkin lopullisesti vain salasanalla. Mikäli olet hukannut sen niin kysy Upilta. Tai joltain luokkakaverilta, jolla se on.

Nyt löydät muistelot myös Jylhän Jussista. Hän nukkui pois tammikuussa tänä vuonna.

Katso kuva-albumi 5a:n kouluvuosilta

Vuonna 2023 vietimme Raumalla 60-vuotisjuhlaa Rauman torilla ja Merimakasiinissa sekä Ravintola Filemonissa

Hyvät 5 A 1963 luokkatoverit
Torstai-aamu, 26.10.2023, oli aurinkoinen, hieman kirpsakka, mutta todella luokkakokoukselle sopivan hieno. Itse olin jo tuntia ennen valmiina ja rantauduin Tepan liikkeeseen Julkkis Galleriaan lämmittelemään. Kohta sinne saapuivat myös Upi ja Reijo, lämmittelemään molemmat.
Tapamme mukaan kokoonnuimme Rauman torille klo 12.00, jossa jutustelu alkoi pystykahvin merkeissä. Hieman oli harmaita hiuksia ilmaantunut itse kullekin, mutta se ei kuitenkaan asiaa haitannut. Hetken päästä olikin jo valokuvauksen vuoro. Pienen kähjäilyn jälkeen jokainen löysi paikkansa ja kuvat saatiin. Sitten siirryimme Julkkis Galleriaan.
Julkkis Galleria on hieno paikka ja Tepan kuvaamat ihmiset tosi näköisiään. Siinä pressojen, julkkisten ja taiteilijoiden karikatyyrien loisteessa, ”Aalto”- konjakkia nautiskellen, keskusteltiin kuka mistäkin aiheesta, kunnes oli aika siirtyä päivän kohteeseen, eli Merimakasiiniin.
Siellä esittelyn ja tarinat kertoi Ilkka Randen, joka toimii Risto Laihon kanssa yhteistyössä asiassa. Merimakasiinin nettisivuilta pääsette makasiinin historiikkiin ja myös kaikkeen sen ympärillä tapahtuvaan toimintaan, jota on tosi paljon. Kaiken kaikkiaan Merimakasiini oli upea nähtävyys. Ilkka Randenin mukaan oli talkootuntejakin kertynyt tosi paljon, noin 15000. Paljon on tehty ja niin sitä aikaan saadaan, kun jotain on suunnitelmissa. Itselläni jäi verstaan vasemmalla puolella oleva iso kalastajavene mieleen. Isäni osti joskus aikoinaan samanlaisen veneen Eurajoelta, jota kutsuimme Puukengäksi. Se oli tosi merikelpoinen ja vakaa merivene.
Muisteloita kerrottiin. Yksi parhaista oli Hannun juttu hänen ja Jokken massapaalien punnerruksesta laivan sisuksiin. Taisi varpaat olla kovilla moisesta puurtamisesta.
Merimakasiinista, hieman jo nälkäkin vaivaten, suunnistimme Buena Vistaan jossa oli "illallinen" serveerattu. Miksi mainitsin "illallinen" heittomerkeissä, johtuu siitä, että olimme hieman etuajassa ruokailua silmällä pitäen. Mutta ei se mitään, kaikki kuitenkin järjestyi myöhäisen lounaan merkeissä. Kapo oli järjestänyt tosi maukkaan Kana Toro ja lisukkeet aterian, joka myös oli sopivan riittävä, että syödä sai vatsansa täyteen. Jutut jatkuivat ja kaikki viihtyivät tosi hyvin.
Juttujen pääaiheita kuvataan liitteenä olevassa muistiossa ”Viisaat älypussit”, jonka Japo työsti yhteisistä aineksistamme. Toisesta liitemuistiosta voimme tarkistaa, olimmeko paikalla, jos emme muuten muista. Japo toimii aineiston teknisenä eteenpäin toimittajana.
Upi otti tapahtumista runsaasti valokuvia. Niitä ei ole ympätty yhtä lukuun ottamatta kokousmuistioon, mutta Upi on ilmoittanut kuvia lähettäessään, että kuvia voi pyytää häneltä lisää.
Seuraava kokous järjestetään vuonna 2026. Siitä asiasta Hannu Salovalta antaa aikanaan kuulua perästä.
Kiitän kaikkia kokoukseen osallistuneita ja lähetän terveisiä poissa olleille. Nähdään viimeistään vuonna 2026.
Terveisin Pentti Eriksson
Liite: ”Viisaat älypussit” – Rauman lyseon V A/1963 60-vuotistapaaminen
5AAT torilla
5AAT 60v maljat
5AAT jollassa