Mistä on tosimiehet tehty

Karkun kappelissa kenttärovasti Jukka Helin tykitti armotta tätä armotonta arvottomuuden maailmaa. Mutta sitten hän YLLÄTTI: sotilaspapit saivat tänä vuonna selkeää ohjeistusta - "lisätehtävän". Pitäkää sotilaiden EETTINEN toimintakyky yllä! Mannerheim antoi aikanaan kenttärovasti Hj. Svanbergille valtuudet hengellisestä työstä sotilaiden parissa. Svanberg määritteli sen, mikä on edelleen voimassa: julistus, opetus ja sielunhoito. Meidän aikamme ajattelee hyvin vajaasti esimerkiksi yksilön vastuun. Se käsittää vain sanan MINÄ. Tämä vajaa-ajattelu unohtaa YHTEISKUNNALLISEN VASTUUN, kulttuurihistoriamme ja eettiset ARVOT. Jokainen kuulija ajatteli tänä Toivon Torstaina kuulemansa esityksen jälkeen paljon ja oli kiitollinen kuulemastaan. Kiitos Jukka Helin!

Jukka Helin

Kenttärovasti Jukka Helin

MIES miehille miehisyydestä!

 illan teema

Tervetuloa aikuisuuteen - sotapoika!

 sanoo Helin pojille

Teemu Kaskisen esikoisromaani "Sinulle, Yö" avaa silmät

on kuvitteellinen sotaromaani, joka lähtee fiktiivisestä valheesta. Siinä Suomi lähtee itsekkyydestä sotaan Norjaa vastaan. Syynä saada itselleen Norjan öljyrikkaudet. KATSOnet. Helinin kysymys kuuluu sotapojalle ja meille: oletko valmis lähtemään näihin elintasoturnajaisiin seikkailemaan?

Anna arvojen valita meidät!

 Ja kas kummaa totuus ja tieto totuuden tuntemisesta tekee MEIDÄT VAPAIKSI. Eikä siis totuutena kerrottu valhe. (Jukka Helin)

kommentti tämän ajan hylkivään vapauteen

"Vapaa-ajattelu" on jo määreenä valhe. Sehän perustuu siihen, ettei uskalleta ajatella elämää kokonaisuutena - siis todenmukaisesti. Tämä vajaa-ajattelu ei uskalla keskustella esim. kristinuskosta, ei nähdä eikä kohdata sitä tänään eikä historiassa. Aika kaamea ihmisyyden heikkoudentila vai mitä? (UPI)

Suomi on paras kasvupaikka

Suomessa on maailman parhaiten hoidettu kirkon rippikoulu!
Isoskoulutuksen käyneet erottaa porukasta heti - he tietävät jo missä mennään ja miten mennään. (Jukka Helin)

"KAVERIA EI JÄTETÄ"-fraasi KUOLEE TÄSSÄ MAAILMASSA

Onko tämä seikkailijatyyppi tämänpäivän tyyppimies? Mies joka tyypittää päälleen erilaisia elämyksiä ja saa siitä haluamansa sankariviitan. Tässä miesmallissa on korkeassa kurssissa fyysinen toimintakyky ja kaikkivaltias EGO eli MINÄ. Tämä tyyppi pettää kaverinsakin hetken tarpeesta.
Mutta mistä tulee se mies, joka pitää toimimisensa johtoajatuksena lausetta: KAVERIA EI JÄTETÄ! Kenttärovasti Jukka Helin kiteyttää näin. "Siihen tarvitaan fyysinen, henkinen, eettinen ja sosiaalinen toimintakyky!"

MISTÄ NÄMÄ kyvyt miehenaluille

Kun kysyimme häneltä MISTÄ NÄMÄ kyvyt miehenaluille tulevat, Helin vastaa: partiotoiminta, joukkue-urheilu, 4H-kerho, palokuntajunioritoiminta ja rippikoulun isoskoulutus.

Upin kommentti tähän lopuksi:

Tässä on nyt KIRKON paikka! Meillä on hallussa RIPPIKOULU. Samoin seurakuntien NUORISOTYÖ. Yhteiskuntamme huutaa kohta EETTISEN KASVATUKSEN perään. AIKAA ON VÄHÄN. Siis HIHAT HEILUMAAN.