Papinsaarenkulta_.jpg

Mestarikurssi musisoi ja nautti

Michael Fields sanoi mestarikurssin juhlakonsertin alussa, että uudet ajatukset ja itsensä ylittäminen sekä uskaltaminen ovat auttaneet tälläkin kertaa hienoihin saavutuksiin. Näin oli jälleen: mestarikurssi oli Sastamalan kirkossa nimensä veroinen. Ihanaa musiikkia - ihanasti esitettynä. Niin luovaa ja niin innostavaa.

Soitinvalikoima kasvoi puolella

Kun alttarilla komeilee cembalo, urut, bassoviulu, viola da gamboja, erilaisia luuttuja ja soittajat tuovat vielä lisää helpommin kannettavia instrumenttejaan, on musiikkisalin tunnelma korkealla ennen ensimmäistäkään ääntä tai ääntöä.

Tämän vuoden uhkea lisä oli Viola da gamban soittajien panos kokonaissoinnissa. Tuli aivan uusi sointiväri 1600-luvun maailmaan. David Hatcherin opetus vetää varmaan ensi vuonna oppilaita ulkomailtakin tänne Sastamalan kesäakatemiaan.

Michael Fieldsin antama opetus luutunsoitossa sai nöyrän ihailevan kommentin oppilaaltaan: no on se ihan toisenlaista! Nyt sitä vasta innostuu!

EsCantores veti Sastamalapuvut päälleen

Mestarikurssin espoolainen kanttoriryhmä lauloi ja nautti sekä opistolla että Sastamalan kirkossa. Esiintymiseen he pukeutuivat tapahtuman nimikkopukuihin. Koreaa katseltavaa!

Laulajat ja soittajat yhdessä loivat mestarikurssin konsertin

Soittajat ja laulajat täyttivät kokonaan laajan alttarialueen Sastamalan kirkossa. Orkesteri toimi niin hienosti kuin vain Michael Fields´in oppilasryhmältä voi toivoa: tarkasti, taiteellisesti ja tunteella - voisi vielä lisätä, että - englantilaisen eleganssisti.

Kaikkiaan kahdeksan laulajan kaarti esiintyi konsertissa. Esityksissä oli suurten lavojen glamyyria ja Evelynin luomaa soinnikasta herkkyyttä. Loistavia yksilösuorituksia jokaiselta.

Harsulla vietettiin mestareiden iltaa

Konsertin jälkeen joukko tuli Harsun vanhan kestikievarin ja kirkkovaeltajien tunnelmaan. Opettajat ja mestarit sekä Sastamala Gregorianan ydinjoukkoa nautti ansaitun iltahetken. 10 vuoden uurastus on tuottanut kauniin tuloksen ja siinä näkyy selvästi edessä jo uusi huomen - uudet ihanat haasteet.
KIITOS!
Jennifer tuli Gregorianaan Amerikasta. Hänen osuutensa mestarikurssin konsertissa oli upea.
EsCantores puki päälleen Sastamala Gregorianan oman asun ja nautti kaikesta muustakin.
Konsertin jälkeen muusikot musisoivat vielä Harsun lampaidenkin kanssa
Iltaa vietettiin rattoisasti Harsun keskiaikasessa tunnelmassa